Πάνος Σταματόπουλος

Καρδιολόγος

Πάνος Σταματόπουλος

Ο κ. Σταματόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα στις 3 Ιουλίου το 1948. Τελειώνοντας τις εξετάσεις, έγινε δεκτός στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ελλάδα, από το οποίο ακολούθως αποφοίτησε. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως γιατρός για 15 μήνες στην Αλεξανδρούπολη (στρατιωτική θητεία). Επίσης συμπλήρωσε ένα χρόνο στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «‘Αγιος Ανδρέας», στην Πάτρα.
Το 1992, του απονεμήθηκε με «Άριστα» το πτυχίο για την Διδακτορική του Διατριβή, «Καρδιομυοπάθειες και αυτοαντισώματα κατά της ακτίνης, της μυοσίνης και της τροπομυοσίνης», από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η επαγγελματική εμπειρία περιλαμβάνεται, αλλά δεν περιορίζεται σε: Παθολόγος στη 2η Διεθνής Ιατρική Κλινική και Καρδιολόγος στην 1η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού, δύο φορές Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αθλητικών Ερευνών, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Αναπληρωτής Καρδιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο Νοσοκομείο Υγεία και στην Ορθοβιοτική.
Γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά